» Newzz!

Wat is dit?

Foto 21 september 2014: Theaterboerderij Nederweert

Meer details volgen tzt.

25-3-2013: Nieuwe data gepland, zie de Gigzz pagina!

15-12-2012: JazzMinded! LIVE

Zaterdag 15 december 2012
door omstandigheden AFGELAST

20-9-2012: JazzMinded! LIVE

Zondag 23 september 2012
Aanvang 16.00 uur
Cultureel Lint
Nieuwe Markt, Weert
http://www.cultureellint.nl/


Special Guest:
Roos Visser - vocals

1-9-2012: nieuwe optredens gepland voor 23 september (Cultureel Lint, Weert) en bij Galerie/Podium Deja Vu in Son.

16-5-2012: een zeer sfeervol optreden in Daatjeshoeve, afgelopen zaterdag. Dat smaakt naar meer, en dat gaat er ook zeker van komen. Word vriend van JazzMinded! op facebook: http://www.facebook.com/#!/JazzMinded

6-5-2012: Door omstandigheden is het optreden van 12 mei verplaatst naar Daatjeshoeve, Nederweert. Zie ook de Gigzz-pagina.

23-1-2012: Op 12 mei vindt een sfeervol optreden plaats in de Theaterboerderij te Nederweert.

18-4-2011: Op 30 april bezoekt HM Koningin Beatrix de stadjes Thorn en Weert. JazzMinded! heeft de eer om de ontvangst van de Koningin in Weert muzikaal op te luisteren !!!

1-2-2011: Helaas heeft Frank Jacobs moeten besluiten om JazzMinded! te verlaten. Wij vonden gelukkig al snel een waardige opvolger in de persoon van Bert Peeters!

2-12-2010: 12 december CD presentatie "Fresh&Fruity", Café De Kroes, Weert, aanvang 15.00 uur

28-09-2010:
Oktober is jazz-maand in De Bosuil. Een volledig nieuw genre voor dit poppodium, en er wordt meteen flink uitgepakt:
Op 9 oktober een gratis (!) toegankelijk concert van The Ploctones met als supportact JazzMinded! uit Weert. Tevens kan men op deze avond met korting kaarten kopen voor het concert van Gare du Nord op 15 oktober!

JazzMinded! startte in 2002 met het spelen van jazz standards. Soms authentiek, maar meestal in een eigen bewerking. Vaak ook met medewerking van gastmuzikanten en/of vocalisten. De lijst met “Guestzz” op hun website is indrukwekkend te noemen. Naast vele locale en regionale bekenden vinden we ook muzikanten van internationale allure terug.
In samenwerking met RICK Weert werden workshops en optredens verzorgd met grootheden zoals Eric Vloeimans, Bert Boeren en Martin Verdonk.
Deze laatste zal op 9 oktober de muziek van JazzMinded! weer kleuren met zijn percussie.
JazzMinded! bestaat uit Lennard Gilissen, Frank Jacobs, Jan van Dooren en Leon Hoeben.

The Ploctones is Nederlandse leukste, beste en hipste jazzformatie met in hun gelederen Martijn Vink (ex-New Cool Collective, Metropole Orchestra, Concertgebouw Jazzorchestra) , Anton Goudsmit (New Cool Collective), Efraim Trujillo en Jeroen Vierdag.
Verhalende improvisaties en flitsend spierballenvertoon. Een belevenis voor het publiek én voor de band zelf!

JazzMinded!&The Ploctones, De Bosuil Weert, 9 oktober.
Deuren open 20.00 uur, aanvang 21.00 uur.

26-02-2010: De opnames worden in de komende weken afgemixt, zodat we hopenlijk in het voorjaar een fris en fruitig album kunnen presenteren!

17-01-2010: Het afgelopen weekeinde hebben we in de Ripsaw-Studio's opnames gemaakt voor onze eerste studio-cd. De ruwe opnames beloven een mooi eindresultaat...

14-10-2009: We zijn nog steeds in een roes na de geweldige masterclass met Eric Vloeimans, afgelopen zaterdag.Zie de Picturezz!2-pagina voor foto's.

7-5-2009: Zie de Picturezz!2-pagina voor nieuwe foto's van de masterclass met Bert Boeren!

19-04-2009: Maar liefst 8 trombonisten hebben op zaterdagmiddag 18 april deelgenomen aan de Masterclass met Bert Boeren.
Na een aantal algemene tips en trucs voor alle deelnemers, werd met elke trombonist afzonderlijk een nummer ingestudeerd.
Natuurlijk werd veel aandacht besteed aan improvisatie en soleren.

's Avonds konden de deelnemers laten horen wat ze opgestoken hadden: in een druk en gezellig café 't Swaentje traden alle trombonisten voor het voetlicht. Uiteraard liet Bert Boeren horen wat een begenadigd jazz-muzikant hij is. Bert speelt, naast jazz, momenteel ook in de band van Anouk en de X-Factor Bigband (volgende week op TV). Het slotstuk, C-Jam Blues, werd gezamenlijk door alle trombonisten gespeeld!

Al met al een zeer geslaagde dag. Heeft u 'm gemist, hou dan 10 oktober vrij. Dan komt de bekende trompettist Eric Vloeimans naar Weert voor een soortgelijke masterclass.

11-01-2009: Op 18 april organiseren wij i.s.m. RICK Weert (www.ricknet.nl) een workshop met trombonist Bert Boeren! De dag wordt afgesloten met een spetterend optreden bij 't Swaentje. Klik HIER voor meer info.

Bert Boeren (1962 Vught) gold in koperblazend Nederland aanvankelijk als een soort van wonderkind. Na 3 jaar klassieke opleiding in Utrecht en 3 jaar studie bij Bart van Lier in Hilversum, deed hij zijn intrede in de fameuze Dutch Swing College band. Met die groep vaderlandse jazz-ambassadeurs is hij sindsdien wereldwijd onderweg en maakte hij tot nu toe 13 CD's. In 1988, het laatste jaar van zijn opleiding werd hij al benoemd tot hoofdvakdocent aan de conservatoria van zowel Rotterdam als Den Haag.

Van alle jazzmuzikanten is Bert Boeren wellicht degene met de meeste visumstempels in zijn paspoort. Met de DSC speelde hij o.a. in de U.S.A., de Sowjetunie, Australie, Hong Kong, Singapore, de Philipijnen, Nieuw Zeeland, Aruba en Zuid-Afrika. Daarnaast werd hij veelal door de NOS uitgezonden om ons land te vertegenwoordigen als solist op festivals van wereldfaam zoals het NordRing Festival en de European Jazz-Week. Ook nam hij plaats in de Eurojazz-Big Band en de EBU Big Band. In 1992 werd hij uitgenodigd als solist op het Classical Jazz Festival in Palm Beach (USA).

Geen radio, TV- of platenstudio in Nederland of Bert heeft er wel eens opgenomen. Naast de genoemde 13 CD's met de DSC stond hij regelmatig als solist voor zowel het Metropool-Orkest als de The Skymasters en maakte hij platen met o.a. het Rob van Bavel Octet, Bart's Bones, The Swingcats, Cubop City Big Band, en Pim Jacobs. Maar ook voor een studioklus als anonieme begeleider van een popgroep (Doe Maar, Herman Brood, Marco Borsato) of voor een serie radiocommercials voelt hij zich geenszins te goed. En dat ondanks z'n riante lijst aan referenties van wereldnaam.

We doen een greep: tot nu toe speelde Bert Boeren met o.a. met Scott Hamilton, Warren Vache, Clark Terry, Peter Appleyard, Arnett Cobb, Ferdinand Povel, Denis LeLoupe, Mark Nightingale, Toots Thielemans, Greetje Kauffeld, Hans Dulfer, Satoru Oda, Peanuts Hucko en Urbie Green. Vier prestigieuze awards vormden tot nu toe z'n internationale bekroningen: de Export Award, de Bird Award - beide met de DSC, de Peter Schilperoort Award en de Kobe-Jazzfestival Award in Japan.

01-12-2008: Er staat een spannend nieuw initiatief op stapel! We moeten nog een paar details regelen, maar dan gaat JazzMinded! waarschijnlijk samenspelen met (inter)nationaal befaamde jazz-muzikanten. Er zijn o.a. contacten gelegd met een fameuze trompettist...
Bovendien gaan we in het voorjaar van 2009 een studio CD opnemen. Meer info volgt...

26-11-2008: Na Jan (Cor Ravenna) en Lennard (Djek van Tetterode) is nu ook Leon toegetreden tot de Weerter dialectband "Harry&De Gebroeëke Zwiêgelkes", onder zijn nickname: Rudi Lazeroms. Kijk ook eens op www.harrygz.nl en verbaas u over de alter-ego's van deze muzikanten...

21-10-2008: Aanstaande zondag spelen we weer in het Swaentje, dit keer met een oude bekende: Richard Maessen op trompet.

4-9-2008: JazzMinded! speelt tijdens de Support for Sem, een ongeneeslijk ziek jongetje uit Weert. Andere deelnemenden zijn o.a. The Streetsingers en Manoeuvre uit Weert.

17-6-2008: Er zijn nieuwe data toegevoegd op de Gigzz-pagina! Tevens zijn ook een aantal nieuwe gasten bekend.

12-6-2008: Helaas kon ons optreden op de Markt in Weert met de Kerkelijke Harmonie St. Joseph 1880 niet doorgaan: het slechte weer gooide roet in het eten. Volgende keer beter!

17-4-2008: Nieuwe foto's op pagina Picturezz! 2
Ons optreden afgelopen zondag in 't Swaentje werd, behalve door het gastoptreden van Gert Arts, mede opgeleukt door spontane optredens van Nance Laveaux, Roos Visser en André Drop. That's jazz, man!

24-3-2008: De optredens voor 2008 bij 't Swaentje staan weer vast. Ook spelen we in september op "De UIT-Markt van Maastricht": De Parade!

17-2-2008: Er staat weer een optreden gepland bij 't Swaentje: het duurt nog even, maar op zondagmiddag 13 april hebben we Gert Arts te gast, op piano.

16-12-2007: Een geslaagde gig weer, in 't Swaentje. Lekker druk, en een enthousiast publiek. Helemaal uit de bol met Fine&Mellow. Jammer voor hen, maar de volgende twee optredens met Roos zijn helaas besloten...

21-10-2007: Wat knalde het lekker, gisteravond in Mestreech! In 2008 komen we terug (Het Parcours!).

18-09-2007: Lennard, Edith en Eline zijn verblijd met een zoontje en broertje: Luc! Gefeliciteerd!

05-08-2007: Nu (eindelijk) ook foto's van ons optreden met Jelle Overheul op de Picturezz! pagina

23-06-2007: Nieuwe data in 't Swaentje gepland: 7 oktober en 16 december, beide op de zondagmiddag.

19-04-2007: Op 28 mei (Tweede Pinksterdag) zijn we 's middags te gast bij Music Band Dial 24 in Zaal Dennenoord (bij "De IJzeren Man) te Weert. Meer details volgen zo snel mogelijk.

16-04-2007: Een zonnig optreden gisteren, op het terras van 't Swaentje. Alhoewel klachten over geluidsoverlast ons dwongen tot bepaalde maatregelen, bleef er voor het publiek én JazzMinded! genoeg te genieten over. "Weert, bruisende stad in het groen", ja, ja, maar dan mag het vooral niet te hard bruisen!

22-03-2007: Ook in 2007 spelen we op Jazz Maastricht, en wel in Café 't Pruuske!

09-03-2007: De nieuwe uitbaatster van 't Swaentje wil onze jazz-cyclus graag voortzetten, en daar zijn we erg blij mee. Er zijn weer een tweetal optredens gepland, zie onze Gigzz-pagina voor details. Nieuw zijn de optredens op de zondagmiddag, een ouderwetse jazz-matinee dus.

16-01-2007: Een nieuw jaar, en hopelijk ook weer nieuwe optredens in het kader van onze cyclus bij 't Swaentje. Wij hopen zo spoedig mogelijk nieuwe data te kunnen melden!

17-12-2006: Een spannende avond, gisteren bij 't Swaentje. Een gast in de persoon van Miriam Moonen, een vervanger op bas voor Jan, én een aantal nieuwe nummers... maar we hebben ons er goed doorheen geslagen. Zo'n hoog improvisatie-gehalte kennen onze optredens maar zelden... Kijk bij Picturezz! voor een paar foto's.

11-12-2006: Vandaag wordt onze bassist van zijn carpale tunnelsyndroom verlost. Dat betekent dat hij een poosje uitgeschakeld is. Vooralsnog hebben we een andere bassist voor het optreden as. zaterdag. Wij wensen Jan veel sterkte en een spoedig herstel!

16-10-2006: Afgelopen zaterdag gingen de pannen van het dak in het Hoppe Café te Maastricht. Wat een sfeer, wat een publiek, wat een geweldige gasten: Ton van Kampen en Judith Savelbergh waren in topvorm! Er werd zo heftig gespeeld, dat de piano van Frank in het allerlaatste nummer de geest gaf... Hopelijk voor herhaling vatbaar in het Hoppe Café, waar overigens elke woensdagavond jamsessions plaatsvinden!

11-10-2006: Op 22 oktober as. spelen Frank, Jan en Leon mee met het Ameezing-concert van The Streetsingers in het Munttheater, Weert. Klik HIER voor meer details op de site van The Streetsingers. Er zijn nog kaarten beschikbaar!

06-10-2006: Ons fotoboek blijkt niet meer actief te zijn. We zullen zo snel mogelijk een nieuw fotoboek samenstellen.

29-08-2006: Miriam Moonen (vocals) is onze gaste op 16 december!

28-08-2006: Twee succesvolle optredens zijn weer achter de rug. Afgelopen vrijdag speelden we in een gezellig Swaentje met Dick Onstenk op gitaar. Deze geweldige muzikant uit Geldrop liet een aantal aanwezige gitaristen versteld staan van zijn kunnen. Maar ook JazzMinded! werd door hem verrast met een aantal "standards on speed": nummers die wij al jaren spelen bleken op een hoger tempo zeer verrassend uit te pakken! Voor ons volgende optreden bij 't Swaentje in december as. hebben we waarschijnlijk weer een zangeres als gaste. Hou de website in de gaten voor details!
Verder nieuws:
Op 14 oktober in Maastricht een oude bekende op trompet: Ton van Kampen komt daar met ons meespelen!

07-07-2006: Eindelijk weer nieuws te melden. Op 25 augustus speelt Dick Onstenk met ons mee, een begenadigd gitarist uit het Eindhovense, die wij ontmoetten tijdens de Realbook Sessions in Café Kraaij&Balder (zie Jazz Linkzz). Klik HIER om Dick's website te bezoeken.

Op 27 augustus spelen we in het kader van een Kasteelconcert in Kasteel Groot Buggenum te Grathem. Check de Gigzz! pagina voor verdere details.

06-05-2006: JazzMinded! speelde gisteren op hoog niveau. Er stond namelijk een podium in De Swaen. Maar dat buiten beschouwing gelaten swingde het ook gisteren weer de pan uit. Nance Laveaux bracht de kwaliteit die we van haar gewend zijn, en ook oude bekenden als Ton van Kampen, Piet Engel en Sjors Seerden bliezen hun partij weer mee.

14-04-2006: JazzMinded! speelt tijdens Jazz Maastricht in het Hoppe Café aan De Markt. Datum: 14 oktober

08-04-2006: Weer een gezellige avond bij 't Swaentje. Onze gast Harold Geurtjens bleek ook zonder repetitie vooraf voldoende routine te hebben om de klus te klaren. Hulde, en nogmaals "unne dikke merci".

07-04-2006: Misschien nóg een gast vanavond, op sax. We laten ons verrassen...

06-04-2006: Gelukkig vonden wij een vervanger voor Nick Caris. Harold Geurtjens was al eerder te gast bij JazzMinded!, en wij zijn blij dat hij ons nu uit de brand helpt. Dânke, dânke, dânke Harold!
Ons optreden op 5 mei as. kent wellicht nog een paar "oude bekenden" als gast... Zo gauw er meer zekerheid is, zal dat op de site te lezen zijn!

05-04-2006: Door omstandigheden kan onze aangekondigde gast as. vrijdag niet meespelen. Het optreden zal in elk geval wel doorgaan, wij proberen nog een andere gast te contracteren!

02-04-2006: Vanmiddag speelde JazzMinded! in het Hoppe Cafe te Maastricht. Leuke kroeg, fijn publiek, swingende jam-session met Judith Savelbergh, en wellicht een optreden tijdens Jazz Maastricht (oktober). Houdt de website in de gaten voor meer details!

14-03-2006: Wegens omstandigheden gaat het geplande optreden op 17 juni niet door. We proberen zo snel mogelijk een nieuwe datum te plannen.

04-03-2006:
Op 17 juni is ook weer een optreden in 't Swaentje gepland, ditmaal met als gast een gitarist: Dick Onstenk.

27-02-2006:
Op 26 maart as. vindt weer het legendarische "Tapzînge" plaats in zaal Beatrix te Weert. Op 23 april wordt het nog eens dunnetjes overgedaan in De Bierketel te Budel. Eén en ander wordt georganiseerd door Mannenkoor "Manoeuvre". Jan en Leon van JazzMinded! verlenen ook dit jaar weer hun muzikale medewerking. Kijk voor meer info op de Manoeuvre web-site (klik op deze link).

16-02-2006:
Op 2 april spelen we in het Hoppe Café te Maastricht. We beginnen al om 15.00 uur, dus dat wordt een ouderwetse jazz-matinee!

05-02-2006:
Een geweldige avond was het weer, gisteren in 't Swaentje. Onze aangekondigde gast Michiel van Horen liet zich van zijn beste kant zien én horen: zijn jazztalent was bij het grote publiek tot nu toe onbekend. Dat vraagt om meer!
Op het eind van de avond kwamen ook nog oude bekende Ton van Kampen en Piet Engel binnen. Deze professionele musici zijn regelmatig op de Real Book Sessions in Kraaij&Balder te Eindhoven te vinden (zie Jazz Linkzz!). Er ontstond een lekkere jamsessie die ongetwijfeld nog eens een vervolg krijgt. Bekijk het fotoboek voor enkele pics van deze top-avond!

03-02-2006:
Misschien spelen er morgen nóg meer gasten mee! Eén en ander nog onder voorbehoud, maar wie weet... We zijn benieuwd! Stem zaterdag om 10.40 af op Weert FM: Leon zal daar een kort interview geven i.v.m. het optreden diezelfde avond.

29-01-2006:
Het is laat geworden in Thorn gisteravond, erg laat (en het bleef nog lang onrustig in het witte stadje...) Op de zogenaamde Royal Swing Night in "De Koninklijke Harmonie" te Thorn speelden 3 geweldige big bands. Tussen de verschillende sets verzorgde JazzMinded! de muziek in het eetcafé. Dit bleek een goede intro voor de "afterparty": tot diep in de nacht werden de sterren van de koude winterhemel gejamd. Onder de aanwezige muzikanten die met ons meespeelden een paar oude bekenden: Nance Laveaux en Harold Geurtjens. Maar ook Guus Dohmen op trompet en bugel en saxofonist Danny Kuijpers van de Pete's Corner Bigband lieten van zich horen. Kortom, een zeer geslaagde avond, zowel voor muzikanten als organisatie. Een herhaling lijkt onvermijdelijk...

27-01-2006:
Onze promo-CD, JazzMinded! Live in 't Swaentje is klaar.
Kijk op de Recordingzz! Pagina voor meer details, en info hoe je 'm kan bestellen!

[ terug... ]Omhoog


Facebook

  • Bezoek ons op facebook: www.facebook.com/JazzMinded

Next gigzz!

  • 22 juni 2013 (besloten feest)

Copyright 2002-2018