» Hizztory!

Wat is dit?

Foto JazzMinded! is een kwartet door de wol geverfde muzikanten uit de regio Weert.
De verschillende bandleden speelden door de jaren heen in popgroepen, harmonieën, bluesbands, dialectbands en showorkesten. Daarnaast kwamen ze elkaar regelmatig tegen bij projecten zoals musicals, CD-opnames en tal van andere gelegenheden. Een verdergaande samenwerking kon dan ook niet uitblijven. Vooral bij Lennard sluimerde al langer het idee om een jazzformatie op te richten. Jan was hier onmiddellijk voor te porren: hij speelde in het verleden in de Ray Stabbing Jazzband. In Frank vonden zij een vaardig pianist, en Leon op drums maakte het kwartet compleet. Eind 2002 was JazzMinded! een feit.

Onder het motto “niet te veel repeteren: improviseren!” vond al na één of twee repetities een eerste optreden plaats in café ’t Swaentje te Weert. Kastelein Peter had er wel oren naar om een oude jazz-traditie nieuw leven in te blazen: immers, in vroeger tijden was regelmatig jazzmuziek te beluisteren in “De Swaen”. De nieuwe eigenaresse van 't Swaentje, nu De Kroes, is gelukkig ook nog steeds enthousiast over JazzMinded!

JazzMinded! kiest er bewust voor om regelmatig met gastmuzikanten op te treden. Het mes snijdt aan 2 kanten: voor JazzMinded! is het leuk en afwisselend om steeds met anderen te musiceren, en de gasten wordt een mooie gelegenheid geboden om hun jazz-gevoel en improvisatie-vermogen op de proef te stellen. JazzMinded! nodigt daarom ook graag gasten uit die normaal gesproken geen jazz spelen. Dat leverde in het verleden al eens verrassende momenten op voor JazzMinded!, gasten én publiek! Sinds 2009 worden in samenwerking met RICK workshops en optredens georganiseerd met bekende (inter-)nationale jazzmuzikanten.

Het repertoire van JazzMinded! bestaat voor een deel uit nummers uit het bekende Real Book, welke soms wel zeer eigenzinnig bewerkt worden. Bekende bossa-novas, up-tempo swing tunes en ballads kunnen door de “JazzMinded!-treatment” een verrassende wending nemen! In december 2010 werd de eerste studio-CD uitgebracht, met daarop veel eigen werk maar ook weer een aantal eigenzinnige bewerkingen. Helaas moest Frank Jacobs kort daarna met pijn in het hart afscheid nemen van JazzMinded! De plek op de pianokruk wordt sindsdien bezet door Bert Peeters.

JazzMinded!
Jazz for common people


JazzMinded! are:

Lennard Gilissen - saxophones
Bert Peeters - piano
Jan van Dooren - bass guitars
Leon Hoeben - drums[ terug... ]Omhoog


Facebook

  • Bezoek ons op facebook: www.facebook.com/JazzMinded

Next gigzz!

  • 22 juni 2013 (besloten feest)

Copyright 2002-2018